Activiteiten Crataegus DagbestedingBij Crataegus Dagbesteding bieden wij een wisselend en op maat toegesneden programma gericht op activerende dagbesteding. Op deze wijze werken wij aan een zinvolle, maar vooral leuke dagbesteding voor de deelnemers. Crataegus biedt dagelijks, van 10:00 tot 16:00 uur, een wisselend dagbestedingsprogramma aan in Dorst. Hierbij kunt u denken aan onderstaande activiteiten.


Meer weten of aanmelden? Neem dan direct contact met ons op via telefoonnummer 085 401 8301 of laat een bericht achter.

Koffie & thee drinken

Iedere ochtend wordt de dag gestart met het gezamenlijk drinken van koffie en thee. Ondertussen wordt er bijgekletst over allerlei onderwerpen (zoals actualiteiten) welke de klanten op dat moment bezighouden.

Beweging

Een onderdeel wat dagelijks terugkomt is beweging. Dit wordt op verschillende manieren aangeboden. In ieder geval altijd op een wijze waardoor iedere klant mee kan doen op zijn niveau. 

Creativiteit

Bij de creatieve activiteit kan er gedacht worden aan bv het maken van bloemstukjes, decoratieve spullen, kaarsen, mozaïek en schilderijen. orrel

Spel & Ontspanning

Bij spel en ontspanning kan er gedacht worden aan (gezelschaps)spelen zoals scrabble, Rummicub, Yathzee, sjoelen en bv memory. Maar ook aan het spelen van Jeux de boules of Koersbal.

 Naast de diverse spellen behoort een bakactiviteit, zoals het maken van kleine hapjes of bonbons, ook tot de mogelijkheden. 

Geheugentraining

Gedurende de geheugentraining worden de hersens “gekraakt”. Uiteraard afgestemd op een ieders niveau. 

Dit kan met behulp van een quiz of andere afwisselende spelvormen.  

Themagesprek

Tijdens het themagesprek wordt er met elkaar gezamenlijk over een bepaald onderwerp gesproken. Denk hierbij aan bv het koningshuis, seizoenen, vergeten beroepen, de natuur, etc. 

Uitstapjes

Geregeld wordt er een uitstapje gepland naar bv een klein museum, een markt of een leuke uitspanning.


Opmerking
: Buiten het gezamenlijk koffie drinken en de beweging die dagelijks terugkeren in het programma, worden de andere activiteiten gerouleerd en afwisselend aangeboden. Op die manier is er een afwisselend aanbod en dus voor ieder wat wils.