2 januari 2015, Dorst – Crataegus Woonzorg, ontwikkelaar en exploitant van de nieuw te bouwen Woonzorg Voorziening in Dorst, levert vanaf medio april 2015 dagbesteding in Dorst . Hierbij zal, tot de oplevering van de eigen Woonzorg Voorziening, gebruik worden gemaakt van Dorpshuis De Klip.


Informatieavond Crataegus Woonzorg in Dorst

Op 6 november 2014 presenteerde Crataegus Woonzorg, tijdens de door haar zelf georganiseerde informatieavond, haar plannen tot het bouwen van een Woonzorg Voorziening aan de Pastinaak 1 in Dorst. Initiatiefnemers Marinka van den Hazelkamp en Eddy van Gool vertelden samen met projectleider Rob van Uden over hun plannen, welke niet alleen bestaan uit het aanbieden van de 24 appartementen  tellende  Woonzorg Voorziening met zorg op maat. Ook voor de nog zelfstandig wonenden biedt Crataegus Woonzorg een compleet pakket van diensten aan, zoals Dagbesteding, thuiszorg en (Ambulante) Begeleiding.  Deze plannen werden daarmee dan ook met veel positiviteit ontvangen door de ruim 100 bezoekers.

Dagbesteding vanaf april in Dorst beschikbaar

Het is de doelstelling van Crataegus Woonzorg om in april 2015 te starten met de Dagbesteding vanuit Dorpshuis de Klip (Sint Franciscusstraat 8, Dorst). De gesprekken met de Gemeente Oosterhout (NB) zijn daarvoor inmiddels in volle gang en de vooruitzichten zijn positief. Crataegus Woonzorg zoekt bewust voor de nauwe samenwerking met de gemeente om zo haar dienstverlening zo goed mogelijk op de werkelijke behoefte aan te passen. Crataegus Woonzorg voldoet hierdoor geheel aan de nieuwe WMO ( Wet maatschappelijke ondersteuning) gedachte waarbij het de bedoeling is dat de zorg zoveel mogelijk in de sociale woonomgeving gehouden wordt.

Dagbesteding; Meer dan samenzijn

Aan de deelnemers van Crataegus Dagbesteding wordt een uitgebreid en afwisselend programma aangeboden. Hierbij wordt zo veel mogelijk en gebasseerd op de groepssamenstelling, zorg op maat aangeboden. Naast de gebruikelijke aandacht voor ieder individu stimuleert Crataegus de sociale. Crataegus een bezoek aan de Dagbesteding nog waardevoller.

Meer informatie over de diensten en de nieuwbouw zijn tevens na te lezen op de website www.crataegus-woonzorg.nl.