Mei 2015, Dorst – Crataegus Woonzorg, aanbieder van diverse zorgdiensten (waaronder Dagbesteding) in Dorst, ontving op 1 mei jongstleden een bijzonder bezoek van wethouder en loco-burgemeester (Oosterhout NB) Marian Janse-Witte.

Nu al een kroon op het werk!
Het werd al met al een bijzondere middag. De klanten en medewerkers van Crataegus Woonzorg – welke sinds 20 april van dit jaar op maandag, woensdag en vrijdag een volledig Dagbestedingsprogramma biedt in Dorst – werden verrast door de komst van wethouder Marian Janse-Witte (portefeuille Maatschappelijke Zorg). Het enthousiasme van zowel de klanten als de medewerkers werd beloond door veel positieve woorden van de wethouder. Een opsteker voor het team en een bekroning op vele maanden voorbereiding

Voortgang
Na de lancering van het Dagbestedingsprogramma op 20 april in Dorst, waardoor deze vorm van zorg  voor veel deelnemers ineens dicht bij huis is te vinden omringt met veelal bekenden, wordt ook op andere vlakken hard gewerkt. Het team van Crataegus Woonzorg is inmiddels versterkt met enkele gediplomeerde begeleiders en vrijwilligers met passie voor zorg. Op de achtergrond wordt er ook nog hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Woonzorgvoorziening. Verschillende adviseurs, architecten en bouwondernemingen komen 2-wekelijks samen om van dit project een even groot succes te maken als de lancering van de Dagbesteding.

Waarom Crataegus Woonzorg
Waarom mensen kiezen voor Crataegus Woonzorg vinden is lastig te zeggen. Echter  mocht u zich afvragen waarom er voor de naam Crataegus is gekozen, dan volgt hierbij een korte toelichting; Crataegus is de Latijnse benaming voor de Meidoorn, welke vroeger werd gebruikt voor de natuurlijke afscheiding van tuinen en landerijen. Op deze wijze werd er door boeren een veilige leefomgeving gecreëerd voor hun vee. Crataegus Woonzorg stelt zicht tot doel eenzelfde veilige, warme woonomgeving te leveren. Daarbij is de Meidoorn een geneeskrachtige plant die zijn positieve uitwerking heeft op hart en bloedvaten Crataegus staat voor kracht, gezondheid en veiligheid. Dit komt ook terug in het logo middels een krachtige cirkel waarin de Meidoorn te herkennen is.  Wist u overigens dat de naam Dorst af stamt van het woord Dornt en dat dit weer verwijst naar de Meidoorn? Zo is de cirkel rond.