Dagbesteding in Dorst

Het doel van dagbesteding van Crataegus is soms ontlasting van thuisfront, soms structureren van de dag of de activeren van betreffende persoon.

Tijdens een intakegesprek wordt in kaart gebracht wat de behoefte van de klant is. Waar liggen zijn/haar interesses, wat vindt betreffende persoon belangrijk om aandacht voor te hebben. De mogelijkheden worden samen besproken en er vindt individuele afstemming plaats.

Eenmaal bij de dagbesteding kan er op deze manier goed afgestemde zorg verleend worden in een huiselijke ambiance. Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht staan hierbij voorop.

Mogelijkheden Dagbesteding
 • Uw Indicatie
  Indien u een WMO-begeleiding groep indicatie heeft, kunt u gebruik maken van de dagbesteding bij Crataegus. U heeft dan recht op het aantal dagdelen dat daarin toegekend is (1 tot 10).
 • Warme maaltijd service (optie)
  Optioneel kunt u, als afnemer van dagbesteding bij Crataegus, tussen de middag een warme maaltijd bij ons gebruiken á €7,50.
 • Afhankelijk van de persoonlijke situatie, kunnen ook mensen met andere indicaties (zoals genoemd onder “Wonen met Zorg”), gebruik maken van de dagbesteding bij Crataegus.
Crataegus_Dagbesteding-01

Waarom kiezen voor Crataegus Dagbesteding?

Bij Crataegus Dagbesteding bieden wij een wisselend en op maat toegesneden programma gericht op activerende dagbesteding. Op deze wijze werken wij aan een zinvolle, maar vooral leuke dagbesteding voor de deelnemers. Crataegus biedt dagelijks, van 10:00 tot 16:00 uur, een wisselend dagbestedingsprogramma aan in Dorst.

Neem contact met ons op

Activiteiten Dagbesteding

Ons uitgangspunt is het bieden van een activerende dagbesteding waarin de nadruk ligt op het ontwikkelen en het behoud van vaardigheden.

 • Koffie & Thee drinken
  Iedere ochtend wordt de dag gestart met het gezamenlijk drinken van koffie en thee. Ondertussen wordt er bijgekletst over allerlei onderwerpen (zoals actualiteiten) welke de klanten op dat moment bezighouden.
 • Beweging
  Een onderdeel wat dagelijks terugkomt is beweging. Dit wordt op verschillende manieren aangeboden. In ieder geval altijd op een wijze waardoor iedere klant mee kan doen op zijn niveau.
 • Creativiteit
  Bij de creatieve activiteit kan er gedacht worden aan bv het maken van bloemstukjes, decoratieve spullen, kaarsen, mozaïek en schilderijen.
 • Spel & Ontspanning
  Bij spel en ontspanning kan er gedacht worden aan (gezelschaps)spelen zoals scrabble, Rummicub, Yathzee, sjoelen en bv memory. Maar ook aan het spelen van Jeux de boules of Koersbal.
 • Uitstapjes
  Geregeld wordt er een uitstapje gepland naar bv een klein museum, een markt of een leuke uitspanning.
 • Themagesprek
  Tijdens het themagesprek wordt er met elkaar gezamenlijk over een bepaald onderwerp gesproken. Denk hierbij aan bv het koningshuis, seizoenen, vergeten beroepen, de natuur, etc.
 • Geheugentraining
  Gedurende de geheugentraining worden de hersens “gekraakt”. Uiteraard afgestemd op een ieders niveau.  Dit kan met behulp van een quiz of andere afwisselende spelvormen.
 • Buiten het gezamenlijk koffie drinken en de beweging die dagelijks terugkeren in het programma, worden de andere activiteiten gerouleerd en afwisselend aangeboden. Op die manier is er een afwisselend aanbod en dus voor ieder wat wils.