Eenzaamheid krijgt minder kans en professionele zorg is meteen aanwezig als het nodig is. Zo geven wij vorm aan onze “Passie voor zorg & welzijn”

Bij Crataegus Woonzorg willen wij woongenot combineren met zorg. Hierbij richten wij ons met name op de doelgroep die in grote of minder grote mate zorg nodig hebben. De zorg kan uiteenlopen van lichamelijke tot geestelijke zorg en van volledige overname tot op afstand begeleiden.

Doordat wij kleinschalig werken is er alle tijd samen een kop koffie te drinken, een luisterend oor te bieden, een bezoek te begeleiden aan het ziekenhuis, een boodschap te doen voor de bewoner: dat alles moet mogelijk zijn en is tegelijk de meerwaarde van kleinschalig wonen.

Onze geschiedenis

Waar vroeger de paprika kassen stonden onwikkelden wij samen met onze trotse partners 24 ruime zorg appartementen welke in augustus 2017 aan de eerste bewoners werden opgeleverd.

Los van de woonzorg voorziening is Crataegus reeds per 20 april 2015 gestart met het aanbieden van Dagbesteding in Dorpshuis de Klip te Dorst. Vanaf ditzelfde bieden wij ook Ambulante Begeleiding aan. Na de opening van onze woonzorgvoorziening is inze Dagbesteding meeverhuisd, waardoor we inmiddels vanuit één centrale lokatie onze diensten kunnen aanbieden.

Medio 2016 is gestart met de nieuwbouw. Vanaf de fundering tot en met het dak zit het gebouw vol innovatieve hybride techniek.

Geen gas, alles elektrisch en geen energie verspillen. Zonnepanelen en bodemwarmte leveren stroom en warm water en houden het hele gebouw met warmtepomp en wtw- ventilatie heel het jaar behaaglijk.

Bovendien heeft de bewoner in elke woning ook nog een eigen systeem voor verwarming of koeling, om het gewenste comfort helemaal zelf te kunnen bepalen.

Waarom de naam Crataegus

De naam Crataegus is de Latijnse benaming voor de Meidoorn, welke vroeger werd gebruikt voor de natuurlijke afscheiding van tuinen en landerijen. Op deze wijze werd er door boeren een veilige leefomgeving gecreëerd voor hun vee. Crataegus Woonzorg stelt zicht tot doel eenzelfde veilige, warme woonomgeving te leveren.

Daarbij is de Meidoorn een geneeskrachtige plant die zijn positieve uitwerking heeft op hart en bloedvaten.

In onze ogen staat Crataegus voor kracht, gezondheid en veiligheid. Dit laten we terugkomen in het Logo door een krachtige cirkel waarin de Meidoorn te herkennen is.

Wist u overigens dat de naam Dorst af stamt van het woord Dornt en dat dit weer verwijst naar de Meidoorn? Zo is de cirkel weer rond.

 

Onze kijk op zorg

Wij leveren een actieve bijdrage aan het welzijn van onze klanten. Dit doen we door een woonomgeving te bieden die een weerspiegeling is van de maatschappij. Men huurt zelfstandig en woont in een appartementencomplex van 24 appartementen tussen buren met verschillende zorgindicaties.

Geen aparte verdiepingen voor speciale doelgroepen. Men woont en leeft door elkaar en krijgt de zorg die men nodig heeft.

Zorg die op- en afgeschaald wordt naarmate de zorgvraag van de klant zich ontwikkelt.

Professionele zorg die geleverd kan worden door Crataegus maar ook in samenwerking met andere aanbieders waardoor de optimale zorg als maatwerk geleverd kan worden met als uitgangspunt de zorgvraag en niet de zorgaanbieder.

Trotse initiatiefnemers

In 2014 is bij ons, Eddy en Marinka, het idee ontstaan om onzer beider passies voor ons werk samen te voegen in een nieuw project. De manier waarop we gewend zijn met onze klanten om te gaan bleek dezelfde wijze te zijn, ook al zijn de vakgebieden totaal anders.

De open communicatie, de oprechte interesse en het denken mét in plaats van vóór iemand zijn belangrijke pijlers in onze manier van werken.

Eddy van Gool

Eddy van Gool

Huisvesting

“VAN PAPRIKA KASSEN, NAAR EEN FLEXIBELE WOONZORG VOORZIENING!”

Ik ben Eddy van Gool, geboren in 1970 en woonachtig in Dorst.

Mijn gehele werkende leven ben ik zelfstandig ondernemer. Ik heb eerst een paprika-kwekerij gehad die ik overgenomen heb van mijn ouders. Om gezondheidsredenen is het bedrijf verkocht en ben ik daarna onroerend goed gaan beheren. Ook doe ik aan kleinschalige projectontwikkeling.

Door het beheren van onroerend goed heb ik in veel keukens van andere bedrijven kunnen kijken. Door deze inzichten en de ervaring opgedaan bij mijn paprika-kwekerij weet ik inmiddels hoe een bedrijf aan te sturen.

Ik onze woonzorgvoorziening als een hele mooie investering voor mezelf en vooral voor de inwoners van Dorst en omstreken.

Marinka van den Hazelkamp

Marinka van den Hazelkamp

Zorg

“HET BIEDEN VAN GASTVRIJE ZORG IS WAAR HET VOOR MIJ OM DRAAIT.”

Ik ben Marinka van den Hazelkamp en ben geboren in 1974.

In 1997 ben ik afgestudeerd aan de HBO-V in Breda, de opleiding voor verpleegkundige niveau 5. Na verschillende stages te hebben doorlopen in het algemeen ziekenhuis, de verstandelijk gehandicapte zorg en in de wijk zorg, ben ik gaan werken binnen de psychiatrie bij GGzBreburg. Het overgrote deel heb ik met senioren gewerkt. In het begin als verpleegkundige “aan het bed”, later als seniorverpleegkundige meer op afstand in coachende en aansturende functies.

Ik heb inmiddels ruime ervaring in de verpleging en merk als geen ander dat je nog altijd het meeste bereikt met persoonlijke aandacht, respect en oprechte betrokkenheid.

Deze woonzorgvoorziening geeft mij de mogelijkheid om te zorgen op de manier die bij me past. Warme- en gastvrije zorg zoals ik het zelf graag noem.


Ik benader de klant zoals ik zelf graag benaderd zou willen worden en wil zoveel mogelijk de regie bij hem/haar laten.